DeMooiGestelKrant

1 juni 2016

DeMooiGestelKrant 1 juni 2016


Hiphopscène eert 'Goldenboy' Rob van den Aker met Goldfest

Foto: William van der Voort/www.cloakture.com

Tilburg - Ter ere van de vorig jaar overleden hiphopjournalist Rob van den Aker, uit Sint-Michielsgestel, werd afgelopen vrijdag in poppodium 013 in Tilburg het Goldfest gehouden. Bij dit mini-festival eerden enkele grote hiphopartiesten de aan een bijzondere vorm van bloedarmoede lijdende Van den Aker.

Rob van den Aker was een drijvende kracht achter de site Hiphopleeft en schreef ook voor Hiphopinjesmoel, State Magazine en House of Hiphop. Vanwege zijn ziekte gaf Dr. Gino Pietermaai, één van de typetjes van rapper Fresku, hem de naam 'Goldenboy'.

Foto: William van der Voort/www.cloakture.com
Foto: Sander van Kasteren
Pastor van Beurden vierde afgelopen weekend zijn jubileum en mocht daarbij de Speld van verdienste in ontvangst nemen. Foto: Rien van de Helm

Op Goldfest traden, naast Fresku, enkele grote namen uit de Nederlandse hiphopscene op, zoals Diggy Dex, Typhoon, Zwart Licht, Engel & Just, Rico, Braz, Marco Martens en Brandwerk. Rob kon deze artiesten zeer waarderen en bouwde in de loop der jaren ook een persoonlijke band met hen op. Met de opbrengsten van Goldfest wordt een potje gevuld waarmee beginnende artiesten in de geest van Rob kunnen worden ondersteund.

Speld van verdienste voor Pastor van Beurden

Den Dungen - Zondagmiddag ontving Pastor van Beurden een Speld van verdienste uit handen van burgemeester Pommer. Van Beurden is al vijftig jaar priester en een bekende verschijning in Den Dungen, een jubileum dat hij afgelopen weekend met vele parochianen vierde.

De speld van verdienste wordt door het college van burgemeester en wethouders toegekend als blijk van waardering en dankbaarheid aan personen of instellingen die zich op enig terrein van het maatschappelijk leven op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt of een uitzonderlijke prestatie hebben verricht op cultureel, sportief of enig ander gebied.
De lijst van uitzonderlijke prestaties van Pastor van Beurden is omvangrijk. Zo zijn onder zijn bezielende leiding onder andere de kerktoren, de kerkmuur en het glas-in-lood van de Sint-Jacobus de Meerderekerk gerestaureerd. Ook maakte hij diverse films over Den Dungen, waarvan de opbrengsten naar goede doelen gingen. Hij ondersteunt het werk van zijn broer die priester in Indonesië is en richtte het gehandicaptenkoor 'de Jacob Singers' op. Verder weet hij diverse groepen en personen te stimuleren en bemoedigen in lief en leed en is hij een veelgevraagd spreker, ook voor vele evenementen, die los van de kerk en de parochie staan.

"De unieke wijze waarop pastor van Beurden zijn roeping gestalte geeft, is een schoolvoorbeeld voor velen", aldus gemeente Sint-Michielsgestel. "Niet alleen kerkelijk, maar ook maatschappelijk weet hij mensen te wijzen op hun verantwoordelijkheden die ze naar elkaar hebben."

Litserborg klaar voor opening terras

Den Dungen - Litserborg in Den Dungen is uitgebreid met een terras. Dit wordt op zondag 5 juni tijdens de Dungense kermis officieel in gebruik genomen. Ook gaat het cultuurcentrum een beperkte lunchkaart aanbieden.

Veel bezoekers van Litserborg merken dat er binnen het Kulturhus steeds meer activiteiten plaatsvinden. De afgelopen weken was dat te merken aan de festiviteiten rond Koningsdag, de zeer geslaagde ondernemersdag 'Den Dungen Draait Door', maar ook de activiteiten rond Bevrijdingsdag.

"Er zit veel leven in de brouwerij in Litserborg. Maar we zijn er nog niet. We doen er alles aan om Litserborg nog bruisender te maken", zegt voorzitter Jan Cooijmans. Om te beginnen heeft Litserborg nu dus een terras gebouwd van ongeveer 50 vierkante meter. Dit is niet alleen gedaan om het gebouw een beter aangezicht te geven, maar ook deels om de exploitatie beter rond te krijgen. Cooijmans: "Als Stichting Litserborg willen wij met dit terras een plaats krijgen binnen de Dungense horeca. Geen concurrentie naar de omgeving, maar samen een sterk gevoel op de juiste manier weg zetten." Ook de lunchkaart past binnen dit concept. Joep Hemmes, beheerder van de horeca, benadrukt geen concurrentiestrijd te willen ontketenen met de kleine kaart: "Het duurste dat er op staat kost 6 euro. Maar we willen voor onszelf een goede plaats vinden binnen de Dungense horeca." Cooijmans: "Wij richten ons op de toevallige passant die door het dorp Den Dungen fietst of iemand die snel een broodje wil eten. We gaan geen uitgebreide driegangenmenu's verzorgen, maar een lekkere simpele hap eten."

Matineeconcert Avondorkest Sint Michael

voltallige orkest vanHarmonievereniging Sint-Michael. Foto: Harmonievereniging Sint-Michael

Sint-Michielsgestel - Het avondorkest van Harmonievereniging Sint Michael treedt op zondagmiddag 5 juni op in de kiosk op de Kleine Ruwenberg. Zij zullen daar hun vernieuwde repertoire laten horen.

Het Avondorkest is een groep van 35 muzikanten van de harmonievereniging Sint Michael. Het repertoire is zeer gevarieerd en wat lichter dan de stukken van het harmonieorkest. Volgend jaar viert het orkest alweer zijn 10-jarig bestaan. Nadat vorig jaar Raymond Sondagh het dirigeerstokje overnam is het bestaande repertoire verder verfijnd en hebben de muzikanten hard gewerkt aan bijzondere nieuwe nummers.

Om 14.30 uur is de aftrap met het spectaculaire stuk Aztec Fire. Een verrassend en opzwepend nummer, zoals nooit eerder door deze muzikanten uitgevoerd is. Daarna brengt het orkest een mix van pop-, latin- en filmmuziek afgewisseld met composities voor harmonie. In de pauze zorgt een slagwerkgroep van de harmonie onder leiding van Hans van de Moosdijk er met hun swingende nummers voor dat het publiek op temperatuur blijft.

Ook na de pauze blijft het aanbod verrassend. Het publiek komt weer 'In the Mood' met de Glenn Miller-klassieker en daarna voert het orkest de luisteraar via het Zuid Amerikaanse Bossa Nova Breeze langs de Ierse Lord of the Dance naar de gezellige (meezing-) finale.

Het concert begint om 14.30 uur. De toegang is gratis.

Muziekles voor kinderen in BSO

Berlicum - Muziekschool Médèz start begin juni met vier proeflessen muziek voor kinderen die volgend schooljaar in groep 3, 4 of 5 zitten. De lessen worden gegeven tijdens de buitenschoolse opvang en zijn gratis toegankelijk.

Elke van Gompel van muziekschool Médèz blikt vooruit op de mini-cursus: "In vier weken tijd leren kinderen de wereld van de muziek kennen. We gaan zingen, bewegen, spelen en dansen. De cursus is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel leerzaam. Bovendien is het erg gezellig om met andere kinderen in een groep muziek te maken." In Berlicum start 'De Berenband' en in Gemonde de 'Muziekburen'. Gestel en Den Dungen volgen na de zomervakantie. De lessen worden gegeven door een enthousiaste en professionele docent van Médèz.

De cursus is opgezet samen met Kinderopvang 't Beertjeshuis in Berlicum en de Bolderburen in Gemonde. Van Gompel: "In de vierde les laten we natuurlijk horen wat we geleerd hebben. Ouders, familie en andere belangstellenden mogen dan komen kijken."

Geïnteresseerden die na de proeflessen meer muziek willen kunnen zich inschrijven voor een jaarcursus. Die start na de zomervakantie. In deze cursus van 25 lessen leren de kinderen nog meer over onder andere muziekinstrumenten. Ook vormt dit een opstapje naar het bespelen van een instrument.

De mini-cursus is ook toegankelijk voor kinderen die geen gebruik maken van de BSO. De lessen worden gegeven op maandag van 15.30 tot 16.15 uur. In Berlicum zijn de lessen op 6, 13, 20 en 27 juni in 't Beertjeshuis. In Gemonde bij de Bolderburen op 13 en 20 juni en 4 en 11 juli. Aanmelden voor deze gratis cursus kan via www.medez.nl/.bso.

Prijskaarten rikken en jokeren

Sint-Michielsgestel - In de Huif in Sint-Michielsgestel wordt op maandag 6 juni van 13.30 tot 16.30 uur weer het prijskaarten (rikken en jokeren) georganiseerd.

De organisatie is in handen van Mindervalidenvereniging Helpt Elkander. Zowel leden als niet leden zijn welkom. Het prijskaarten wordt gehouden in de Huif aan de Hortensiastraat 2 in Sint-Michielsgestel.

Inschrijven voor het kaarten kan vanaf 13.00 uur. De middag duurt tot uiterlijk 17.00 uur. Er zijn prijzen in natura te winnen. Voor meer informatie kun je altijd bellen met 06-12033561.

Ovation Live Music! uit Berlicum viert 35-jarig bestaan

Middelrode - Muziekgroep Ovation Live Music! uit Bericum bestaat 35 jaar. Om dit te vieren organiseert de groep een jubileumfeest dat op zaterdag 4 juni bij De Driezeeg in Middelrode gehouden wordt.

Ovation Live Music! is een groep van zo'n 25 mensen die, naar eigen zeggen, een sfeervol programma weten te brengen op jaarmarkt, evenement of feest. De Driezeeg is geopend om 20.15 uur. De entree is gratis, Driezeeg 21 in Middelrode.

Bloemen zoeken in de natuur

Sint-Michielsgestel - Jeugd Natuurgroep Gestel houdt zaterdagmiddag 4 juni haar maandelijkse wandeling in de natuur voor kinderen en hun ouders of grootouders.

De deelnemers maken een leuke wandeling langs bloemrijke paden. Ze plukken, ruiken, onderzoeken en voeren kleine opdrachtjes uit. De wandeling duurt van 14.00 tot 16.00 uur en vertrekt vanaf Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel. Het is handig om zelf een mandje mee te nemen waarin je de schatten van de natuur kunt verzamelen. Meer informatie is te verkrijgen bij Michel van de Langenberg via 06-22432941 of michel.langenberg@home.nl. Het lidmaatschap voor het hele gezin kost 10 euro per jaar, één keer meedoen 2 euro, contant te betalen op de zaterdagmiddag.

Slootjesdag bij Buiten Gewoon

Berlicum - Werkboerderij Buiten Gewoon houdt op 15 juni een Slootjesdag. Tijdens deze dag kunnen jonge onderzoekers slootwater opscheppen en de beestjes die erin leven bekijken.

De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Kinderen kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. Ze betalen hiervoor 1 euro per kind, inclusief een glaasje ranja. Buiten Gewoon is te vinden aan de Beekstraat 46 in Berlicum. Voor meer info kun je contact opnemen met via 088-3451980 of buitengewoon@cello-zorg.nl of kijken op de website www.werkboerderijbuitengewoon.nl.

Wandeling voor senioren

Sint-Michielsgestel - Iedere tweede woensdag van de maand organiseert Natuurgroep Gestel wandelingen voor senioren. De wandelingen in de directe omgeving van Sint-Michielsgestel duren van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur. Er wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de koffie. Omdat er geen vaste uitvalsbasis is, mede met het oog op het aanhouden van variatie, wordt gerouleerd van startpunt. Op woensdag 8 juni vertrekt de groep vanaf de parkeerplaats van zwembad Zegenwerp aan de Esscheweg 5 in Sint-Michielsgestel. Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel. 06 22432941 of michel.langenberg@home.nl.

Linedancemiddag bij De Schuif

Gemonde - The Rodeo dancers houden zondag 5 juni een linedancemiddag bij zaal De Schuif in Gemonde.

De middag begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. Dj Arthur zal de middag van muziek voorzien. Entree bedraagt 2,50 euro. De Schuif is te vinden aan de Dorpstraat 30 in Gemonde. Voor meer informatie kun je terecht op www.rodeodancers.nl of bellen met: 06-23230555.

Expositie bij Atelier De Hooimijt

Berlicum - Op zondag 5 juni opent Atelier De Hooimijt aan de Milrooijseweg 24 in Berlicum van 12.00 tot 17.00 uur haar deuren om vol trots de schilderijen van de cursisten te laten zien.

De afgelopen twee jaar is er onder begeleiding van Elly Mioch hard gewerkt om van deze expositie iets moois te maken. In totaal presenteren 21 cursisten 50 werken die zowel sprankelend, kleurrijk, ingetogen als vrolijk zijn, variërend van figuratief tot abstract realistisch.

Iedereen is van harte welkom, het is en leuke gelegenheid om eens kennis te maken. Ook kun je dan meer informatie krijgen over het cursusprogramma en de workshops die het volgend seizoen weer op stapel staan.

De entree is gratis.

Aspergetocht door Berlicum

Berlicum - Wandel in Brabant organiseert op zaterdag 11 juni vanaf 9.30 uur een aspergetocht voor iedereen die van wandelen en lekker eten houdt. De wandelroute loopt door Berlicum en Heeswijk-Dinther met halverwege een aspergelunch op het boerenerf.

De groepswandeling met maximaal twaalf personen is ongeveer 7 kilometer lang. Halverwege stoppen de wandelaars op het aspergeveld. Daar geeft de aspergeteler uitleg over de teelt en het steken van asperges. Vervolgens lopen de deelnemers met hem mee naar de boerderij, waar hij laat zien hoe de asperges gewassen en geschild worden. Proeven hoort daar natuurlijk ook bij. Op het boerenerf staat de aspergelunch daarom al klaar. Deelnemen kost 18,50 euro per persoon. Kijk voor meer informatie op www.wandelinbrabant.com. Opgeven kan via de website of door een mail te sturen naar: wandelinbrabant@hotmail.com.

EHBO-cursussen in Den Dungen

Den Dungen - EHBO-vereniging Den Dungen biedt bij voldoende aanmeldingen in het najaar een opleidingscursus EHBO aan.

De cursus is gericht op beginnend EHBO'ers en is bedoeld om om niet in paniek te raken en hulp te kunnen bieden als bijvoorbeeld iemand een hartstilstand krijgt.

Bij voldoende deelnemers start een opleidingscursus in het najaar in Den Dungen. De meeste zorgverzekeringen vergoeden de kosten maar dit moet je als deelnemer wel zelf aanvragen. Aanmelden kan bij EHBO-vereniging Den Dungen (Jan van Schijndel) per telefoon 073-5941576 of e-mail jgvanschijndel@home.nl.

Gestelse Casimir en Juliëtte krijgen lintje van Stichting Opkikker!

Sint-Michielsgestel - Casimir en Juliëtte Heufkens uit Sint-Michielsgestel ontvingen afgelopen week tijdens de jaarlijkse ambassadeursdagen van Stichting Opkikker! een echte onderscheiding tijdens een heuse lintjesregen in Attractiepark Duinrell.

Ruim 1200 gezinnen waren vorig weekend te gast op Attractiepark Duinrell om ze te bedanken voor hun inzet voor Stichting Opkikker. Casimir en Juliëtte Heufkens hebben zelf in het verleden ook een Opkikkerdag meegemaakt. Deze dag betekende voor hen zoveel dat ze besloten als ambassadeurs betrokken te blijven bij de stichting. Een speciale Opkikkerparade door het park en een spectaculaire eindshow zorgden voor een echt Opkikkertintje aan het pretpark. Een heel speciaal moment voor Casimir en Juliëtte Heufkens vond plaats tijdens een bijzondere ceremonie. Zij kregen namelijk, net als alle andere kinderen die afgelopen jaar ambassadeur zijn geworden, een echte onderscheiding tijdens een heuse lintjesregen.

Naast een dankjewel die Stichting Opkikker uitspreekt door middel van de Ambassadeursdagen is de dag ook geschikt voor lotgenotencontact en is het voor veel gezinnen een jaarlijks lichtpuntje om er weer tegen aan te kunnen. Langdurige ziekte vraagt immers van heel het gezin een enorm doorzettingsvermogen en een stukje afleiding op zijn tijd kan dan nét dat beetje extra energie geven. Ondersteund door vele enthousiaste vrijwilligers en betrokkenen en een samenwerkingsverband met ruim 80 ziekenhuizen en instellingen, heeft Stichting Opkikker in de afgelopen 20 jaar ruim 15.000 gezinnen 'Opgekikkerd'. Meer informatie over het werk van Stichting Opkikker is te vinden op www.opkikker.nl.

Vervolg van de voorpagina Litserborg klaar voor terras

Litserborg wordt binnen dit vernieuwde concept ook herkenbaarder. De naam Litserborg zal op de voorzijde van het gebouw duidelijk zichtbaar worden, in de avonduren zelfs met verlichte letters. Ook worden er een tweetal vlaggenmasten geplaatst zodat bij speciale evenementen echt de vlag uitgehangen kan worden. Hemmes: "We willen als Litserborg echt van de naam 'bejaardenhuis' af komen." Cooijmans haakt daar op in: "Vergeet niet dat we als Kulturhus bijna 750 man per week trekken. Bovendien is dat een vrij brede doelgroep van jong en oud." Het terras is (mits het goed weer is) geopend vanaf 's ochtends 10.00 uur. De openingstijden van het terras zijn aangepast op de activiteiten binnen Litserborg.

Op 4 juni wordt het terras ingeluid met een opening voor genodigden. "Dat zullen onder anderen vrijwilligers, bewoners en vrijwilligers van Litserborg. Beter een goede buur dan een verre vriend", lacht Cooijmans. Op zondag 5 juni (met de Dungense kermis) wordt het terras officieel in gebruik genomen. Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Om de opening van het terras extra elan te geven hebben is een luchtkussen bij het terras geplaatst zodat de kinderen bij terugkomst van de kermis nog even kunnen blijven hangen in de kermissfeer en de ouders een drankje kunnen doen op het nieuwe terras. Daar is 's middags een discotheek met dj Django ter ere van de ingebruikname.

De andere kermisdagen is het terras en Litserborg normaal geopend, maar dan zonder extra franje. "We hopen echt dat door deze activiteiten ons dorpshart nog bruisender wordt!", besluit Cooijmans.

Bestelbusje uitgebrand aan Bedrijvenweg Sint-Michielsgestel

Casimir Foto: Stichting Opkikker

Sint-Michielsgestel - Een bestelbusje is maandagochtend volledig uitgebrand aan de Bedrijvenweg in Sint-Michielsgestel. De bestuurder van de bus is ongedeerd.

Juliëtte Foto: Stichting Opkikker
Foto: Persburo Sander van Gils

Toen de bestuurder ontdekte dat zijn voertuig in brand stond zette hij het langs de weg en alarmeerde de hulpdiensten. Een eerste bluspoging van medewerkers van een naastgelegen bedrijf was niet toereikend waarna de brandweer het overnam. Inmiddels grepen de vlammen om zich heen. De brandweer had de nodige moeite met het bedwingen van de metershoge vlammen maar wist met schuim het vuur te doven. De tot camper omgebouwde bestelbus brandde volledig uit. De doodlopende weg op het bedrijventerrein was geruime tijd afgesloten voor het overige verkeer. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een technisch mankement. Een bergingsbedrijf heeft het uitgebrande voertuig afgevoerd.

Nieuwe brug over de Dommel nadert voltooiing

Foto: Mark van der Pol

Sint-Michielsgestel - De aanleg van de nieuwe langzaamverkeersbrug over de Dommel, met het centrum aan de ene oever en de achterkant van het gemeentehuis en het Kentalisterrein op de andere oever, vordert gestaag.

De brug is bedoeld voor fietsers en voetgangers en wordt door de firma Haasnoot aangelegd. De stalen jukken werden 30 mei op hun plaats gebracht zodat de brug zelf er nog maar ingehangen hoeft te worden.

Buitenspeeldag op de Hazenakkers

Sint-Michielsgestel - De straten rondom de speeltuin aan de Van Herlaerstraat in Sint-Michielsgestel zijn op woensdag 8 juni van 10.00 tot 16.00 uur afgesloten voor het verkeer. Dit gebeurt in het kader van de nationale buitenspeeldag.

Werkgroep Buurthulp Hazenakkers organiseert de dag in samenwerking met OBS De Bolster en met steun van Jantje Beton. Kinderen kunnen voetballen in een voetbalboarding van RKVV Gestel én spelen met de sport- en spelmaterialen die Partis, de Bolster en de Werkgroep Buurthulp beschikbaar stellen. Ook kunnen de kinderen kennismaken en meedoen met Rope Skipping. Van 13.30 tot 15.30 uur is een docent aanwezig die met de kinderen op heel veel verschillende manieren gaat touwtjespringen.

Foto: Heemkundevereniging op Die Dunghen

Foto's van onbekende personen

Heemkundevereniging 'Op die Dunghen' beschikt over een uitgebreid fotoarchief met veel foto's waarvan we weten dat deze hoogstwaarschijnlijk of zeker van mensen zijn die gewoond hebben in Den Dungen/Maaskantje. Een aantal van de foto's uit het archief is te zien op onze website www.heemkundedendungen.nl onder 'Foto's'.

In het archief bevinden zich ook foto's waarvan we niet weten wie er op staat. Bijgaande foto is bij ons geregistreerd als 'Westelaken, onbekenden', wat betekent dat de foto is gekregen van iemand met die naam.

Getuige de maker, gerenommeerd hoffotograaf Pierre Weijnen, begin twintigste eeuw fotograaf in Den Bosch, zou het een foto kunnen zijn uit die familie. De naam Van de Westelaken was namelijk een in Den Dungen/Maaskantje van oudsher veel voorkomende naam en een redelijk welgestelde familie: in het Kadaster van 1832 van Den Dungen en Sint-Michielsgestel zijn elf grondeigenaren te vinden met deze naam die samen 189 percelen (76 ha, 16 huizen) in hun bezit hadden in Den Dungen en 105 percelen (45 ha, 10 huizen en een brouwerij) in Sint-Michielsgestel.

Als je meer informatie hebt over deze foto vernemen wij dit graag. Reacties: secretaris@heemkundedendungen.nl

Column Film Berlicum

Acteurs gezocht in Den Dungen Gestel en Berlicum

De eerste succesje op weg naar…

Stichting Regio Filmproducties is druk doende met de voorbereidingen om een speelfilm en een documentaire te maken. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw in de regio Berlicum, Den Dungen en Sint-Michelsgestel.

Het is een project dat een gedegen voorbereiding vraagt, de inzet van veel mensen, het verzamelen van veel materiaal en - last but not least - support en financiële ondersteuning.

We gaan niet over één nacht ijs. Daarvoor is de productie te groot en brengt onze manier van werken, zeg maar op een professioneel niveau binnen onze mogelijkheden, te veel werk en kosten met zich mee. Dus hebben we de taken verdeeld.

Regisseur Henny van de Burgt en zijn team zoeken zo veel mogelijk achtergrondinformatie. Ze zijn op zoek naar mensen die hun verhalen willen delen en spelers en figuranten die een rol in de film willen spelen. De eerste spontane aanmeldingen zijn al binnen, van jong en oud. We kregen reactie van "Eindelijk een kans om mee te werken aan een film" tot "Nu kan ik mijn talenten in de eigen omgeving laten zien!" Leuk toch?

Peter van de Berg coördineert de zoektocht naar authentieke materialen uit de tijd tussen 1944 en 1965. Kleding, uniformen, meubelen en voertuigen et cetera. Zo bood een echte liefhebber en verzamelaar een uit de oorlogstijd stammende Duitse motor met zijspan aan en van een ander kregen we het aanbod een kleine personenauto uit die tijd te mogen gebruiken.

We hebben al toezeggingen voor financiële steun van het lokale bedrijfsleven, winkeliers, maar ook privé personen. Dat is heel positief. Om de kring van sponsoren en begunstigers uit te breiden starten we een crowdfunding-actie. Op de speciale website www.cinecrowd.com kunnen binnenkort filmliefhebbers maar ook andere die willen helpen hun bijdrage doneren. De opbrengst wordt alleen uitgekeerd aan ons als het streefbedrag wordt gehaald en de productie werkelijk van start gaat.

Ook jij kunt ons dus aan het benodigde budget helpen via CineCrowd.

Meer informatie
Bel, mail of kijk op de website www.regiofilmproducties.nl. Daarop worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden van de vorderingen, kunnen zij reageren en zich aanmelden. Je vindt ons ook op Facebook: regiofilmproducties.

Haarstudio Masha doneert 1.500 euro aan stichting Haarwensen

Eigenaresse Masha Hulscher (r) overhandigt de cheque aan Marleen (vrijwilliger van Haarwensen) en dochter Veerle van Boxtel. Foto: Mark van der Pol

Sint-Michielsgestel - Haarstudio Masha overhandigde dinsdagmiddag een cheque van 1.500 euro aan Stichting Haarwensen. Deze is in ontvangst genomen door Marleen van Boxtel, vrijwilliger van Haarwensen en haar dochter, Veerle (7), die een haarwerk draagt omdat ze alopecia heeft. De cheque is de opbrengst van de collectebus die tijdens de jubileummaand april op de balie van de kapsalon stond.

Stichting Haarwensen maakt haarwerken voor kinderen tot en met 18 jaar die tijdelijk of definitief hun haar hebben verloren door chemo of een haarziekte, zoals alopecia. "Wij vinden het heel vanzelfsprekend dat we haar hebben", vertelt eigenaresse Masha Hulscher. "Maar dat geldt niet voor iedereen." Daarom zet ze zich al geruime tijd in voor de stichting. Tijdens de jubileummaand, waarin het 25-jarige bestaan van de kapsalon gevierd werd, besloot Masha zich extra in te zetten voor de stichting. Ook de klanten werkten mee in het proces: in plaats van bloemen en attenties werd goed gehoor gegeven aan de oproep te doneren om de benodigde 1.500 euro voor een haarwerk bij elkaar te krijgen. Maar Masha ontving ook haardonaties, zoals die van een 10-jarige jongen. "Vaak zit daar een verhaal achter", zegt Masha. "En we kregen zelfs enveloppen van anonieme afzenders met daarin geld!" Naast de donaties aan Stichting Haarwensen kregen de klanten in de maand april ook een petit four bij de koffie en een opvouwbare en herbruikbare boodschappentas cadeau.

Masha kijkt ondertussen alweer vooruit: "Ik doe mee aan de verkiezing van leukste kapsalon van het jaar 2016." Eerder in de jaren 2012, 2013 en 2014, werd de kapsalon verkozen tot leukste kapsalon van de gemeente Sint-Michielsgestel. Dat was op dat moment het doel voor Masha. Nu wil ze, mocht ze weer gemeentewinnaar worden, doorstomen tot leukste kapsalon van Nederland. Al was het alleen al om Stichting Haarwensen nóg meer bekendheid te geven. Met dit doel gaat Masha ook meedoen aan 'Op en Top Gestel 2017'. Op deze ondernemersbeurs zal ze 'live' enkele modellen van hun lange haren verlossen ten gunste van de stichting. "Ik zie de inspanningen voor Stichting Haarwensen als verlengstuk van mijn vak; ik sta voor mooi haar", legt Masha uit.

Berlicumse groep 't Kumt Vaneiges laat van zich horen

Berlicum - Zanggroep 't Kumt Vaneiges uit Berlicum presenteert op 18 juni haar nieuwe cd bij Den Durpsherd in Berlicum. Daarnaast doet de groep op 12 juni mee aan het Brabants Dialectenfestival in Lieshout.

'Wà denkt 'r af' is de naam van de nieuwe cd die de groep op zaterdag 18 juni in Den Durpsherd te Berlicum gaat presenteren. De uitvoering begint om 20.00 uur. Deze presentatie, waarin alle 16 nummers die op de cd zijn opgenomen dan live ten gehore worden gebracht, is gratis toegankelijk. Vanwege een beperkt aantal plaatsen is het wel noodzakelijk om van tevoren te reserveren. Dit kan bij Andrea Bogaards persoonlijk, door te bellen met 06-20450779 of een e-mail te sturen naar: cdtkumtvaneiges@hotmail.com.

Ook is de groep te zien op de twaalfde editie van het tweejaarlijkse Brabants Dialectenfestival. Dit is een podium voor individuen en groepen die zich op allerlei manieren inzetten voor het uitdragen, behouden of vastleggen van het Brabants dialect. Er wordt gezongen en er worden verhalen verteld, er zijn artiesten die al jaren meedoen en er zijn nieuwkomers.

Van 12.00 tot 18.00 uur zijn er op 11 podia - binnen en buiten - in het centrum van Lieshout optredens van diverse Brabantse artiesten en vertellers. Dit jaar is er ook dialectpopmuziek, waaronder de muziek van 't Kumt Vaneiges. De toegang is gratis. Tussen 13.00 en 14.00 uur wordt ook bekend gemaakt wie van de genomineerden (er zijn er 3 per categorie) de dialectpenning in de schrijfwedstrijd heeft gewonnen. Daarnaast zijn er kramen met informatie over Brabantse zaken. Dus: heb je iets met Brabants kom dan op 12 juni naar Lieshout.

Column Jan van der Krabben

Heikantse Hoeve Foto: Caroline Douwes

Hoe halen ze het in hun hoofd

Op Pinksterzaterdag 14 mei nam Gerard de Korte plaats op de bisschopszetel van het bisdom Den Bosch. De met zijn gezondheid kwakkelende bisschop Antoon Hurkmans ontving bij zijn afscheid een staande ovatie van het kerkvolk voor zijn niet aflatende ijver om het zwalkende kerkschip tegen de stroom in toch enigszins op koers te houden. Daarbij regelmatig geplaagd door hinderlijke kerkelijke affaires.

Hoewel het instituut Kerk me al jaren niet zo veel meer zegt kan ik het als christelijk humanist niet laten het wel en wee van de Rooms Katholieke Kerk te blijven volgen. Vaak heen en weer gekaatst tussen positieve gevoelens van bemoediging en gevoelens van grote ergernis. Ondanks dat er mijns inziens nog tal van wetten, regels en opvattingen binnen de Katholieke Kerk bestaan die om verandering schreeuwen (denk aan het homobeleid, opvattingen omtrent geboortebeperking, het celibaat, dogma's) werken Paus Franciscus en ook deze nieuwe Bossche bisschop De Korte uit alle macht aan een 'heldere en hartelijke kerk' waar gelovigen zich thuis kunnen voelen.

Door berichten echter die naar aanleiding van de inhuldiging twee dagen later in de media geventileerd worden overheerst bij mij opnieuw de ergernis. Hoe haalt een groep priesters en diakens het in hun hoofd juist op die dag in het Nederlands Dagblad (een dagblad van kerkelijk orthodoxe signatuur) uitlatingen te doen die in één woord beschamend genoemd mogen worden. De hypocriete kliek onder leiding van Cor Mennen, pastoor in Oss, en kapelaan Peter Koen uit Tilburg, die zich ten doel stelt rechtlijnig en zonder inspraak de 'Leer en Traditie van de Kerk' hoog te houden, haalt smalend uit met uitspraken als: 'de Paus is een dictatoriale, manipulerende figuur die de kerkelijke leer doet verwateren' en over De Korte: 'Hij praat mij te veel over bruggen bouwen en hartelijkheid.' Achter in de kathedrale Sint-Jan zitten de heren zich te verbijten tijdens de preek van De Korte waarin hij alle gelovigen oproept mee te gaan bouwen aan die 'hartelijke' kerk waar iedereen welkom is.

Om dit alles nog eens goed over het voetlicht te brengen en bij voorbaat al zand te strooien in de motor van de bisschoppelijke vernieuwing, laten ze binnenkort zelfs een hulpbisschop uit Kazachstan invliegen: Athanasius Schneider, een man die binnen de Roomse Kerk bekend staat om zijn orthodoxe opvattingen en er niet voor schroomt regelmatig de Paus de oren te wassen. Opnieuw…hoe halen ze het in hun hoofd!

De Korte zal er zijn handen aan vol hebben om deze domme, kortzichtige, klerikale querulanten ervan te overtuigen dat zij het niet zullen winnen. 'Leer en Traditie' zijn niet heilig en gemaakt voor de eeuwigheid. Mensen veranderen, wetenschappelijke inzichten veranderen en daarmee ook de antwoorden op de vragen naar de oorsprong en de zin van het leven waarnaar de mensheid al eeuwen lang op zoek is en zoekende zal blijven. Het keurslijf van 'Leer en Traditie' is hopeloos knellend en mensonwaardig.

Vocal group Basic Light zoekt nieuwe leden

Berlicum - Vocal group Basic Light uit Berlicum is op zoek naar nieuwe leden. Vooral tenoren (m/v) zijn zeer welkom.

Het koor werd in 2005 opgericht als pop- en gospelkoor en ontwikkelde zich in de afgelopen tien jaar tot een allround koor. Het aantal leden is al die jaren stabiel rond de 20 geweest met een mooie leeftijdsopbouw van midden dertig tot begin zestig en een goede verdeling in mannen en vrouwen.

De groep wil nu graag uitbreiden naar maximaal 25 leden en zoekt dringend naar nieuwe tenoren (m/v). Ook bij de stemgroepen alt en sopraan is nog ruimte voor een nieuw lid.

Repetities zijn iedere dinsdagavond in Den Durpsherd te Berlicum. De groep studeert onder de motiverende leiding van een dirigent pop-nummers in. Naast kwaliteit staat ook een gezellige/goede sfeer hoog in het vaandel. Het kunnen lezen van noten is niet noodzakelijk maar wel een pluspunt. De groep werkt toe naar enkele optredens per jaar. Een keer per jaar volgt een uitstapje van een dagje of een weekend naar Basic Light.

De meeste leden blijven na de repetitie zeker nog even - onder het genot van een drankje - napraten met elkaar. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden kijken op de website van het koor: www.koorbasiclight.nl. Opgeven kan via info@koorbasiclight.nl of telefonisch bij Gert van de Liefvoort op het nummer: 073-5033941

Eerste optreden van Hebbes Theaterkids

Gemonde - De twaalf spelers van Hebbes Theater uit Gemonde zijn klaar voor hun eerste voorstelling genaamd 'De Terugkeer van de Pinguïns'. Zij zullen de voorstelling spelen op zaterdag en zondag 4 en 5 juni in het Hebbes Theater in Gemonde.

De toneelspelers hebben maandenlang gerepeteerd voor 'De Terugkeer van de Pinguïns', dat het verhaal vertelt van de twee vriendinnen Esther en Sarah die op de Noordpool op onderzoek gaan naar verdwenen pinguïns. Het toneelstuk begint meteen spectaculair, want Esther en Sarah worden in de openingsscène met een helikopter afgezet. Dan kan het avontuur beginnen. Met hulp van een Verschrikkelijke Sneeuwman en een Vegetarische IJsbeer met dat lukken. Dat het spannend wordt staat vast, want de enge IJskoningin Kristalla is niet veel goeds van plan met de Noordpool.

De voorstellingen op zaterdag 4 juni zijn uitverkocht, voor zondag 5 juni zijn nog kaartjes beschikbaar. Deze kosten 2,50 euro. De voorstellingen zijn om 13.30 en om 15.30 uur

Ben je nieuwsgierig geworden en lijkt het je leuk om zelf ook te acteren bij Hebbes, onder leiding van een echte regisseur? Dan kun je meer informatie over de lestijden en de voorstellingen vinden of je aanmelden op www.hebbestheater.nl.

PPA

Bert van Helvoirt Foto: PPA

Wmo-gelden correct besteed!

Recent zijn een aantal artikelen van Dorpsgoed en de CDA verschenen in de krant én in de Brug over de besteding van de Wmo-gelden. Deze artikelen geven helaas een eenzijdige en onjuist beeld.

1) Wettelijke zorgplicht
Een deel van oppositie gaf de opdracht aan het college om de Wmo-gelden te besteden aan mensen die zorg nodig hebben, nu en in de toekomst. De gemeente heeft echter een wettelijke zorgplicht. Als bij een inwoner is vastgesteld dat individuele zorg nodig is, dan moet de gemeente deze zorg altijd leveren en daarvoor altijd geld beschikbaar stellen. Deze opdracht van de oppositie was dus overbodig en meer een vorm van populistische stemmingmakerij, die mensen helaas onnodig bezorgd en ongerust maakt. Misplaatste verontwaardiging dus van de oppositie.

2) Oorzaak Wmo-gelden overschot
In de artikelen wordt de indruk gewekt dat onze inwoners misschien geen zorg hebben gekregen en er daardoor een overschot is. Uit de gemeentelijke evaluatie van de Wmo kwam juist een positief beeld naar voren. Het gros van onze inwoners is tevreden over de verleende zorg. En dat er snel wordt ingegrepen. Zoals mede op initiatief van de PPA extra uren huishoudelijke hulp beschikbaar zijn gesteld.
Het huidige overschot op de Wmo-gelden wordt mede veroorzaakt door late, telkens wijzigende en incorrecte overdracht van cliëntgegevens en budgetten door het Rijk. En er is een aantal incidentele meevallers (bijvoorbeeld minder aanvragen dan vorig jaar).

3) Correcte bestemming Wmo-gelden
Door de artikelen is - zeer ten onrechte - de indruk ontstaan, dat de Wmo-gelden worden bestemd voor andere doelen buiten de wet om.

De wettelijke basisopdracht van de Wmo is breed; alle burgers moeten kunnen meedoen in de samenleving en de eigen- en samenkracht van burgers moet worden versterkt. De gemeente voert deze basisopdracht uit:
a) hulp- en zorgbehoeftige inwoners worden ondersteund via individuele voorzieningen (huishoudelijke hulp, begeleiding, hulpmiddelen etc.);
b) gekeken wordt hoe de directe omgeving een bijdrage kan leveren (samenkracht) en mantelzorg en vrijwillige inzet worden ondersteund;
c) de gemeente ondersteunt dat inwoners zich meer verantwoordelijk voelen voor elkaar, waardoor wellicht een beroep op huisarts en specialist wordt uitgesteld.

Wmo-gelden zijn dus wettelijk ook bedoeld voor statushouders (immers iedereen moet kunnen meedoen) en de gelden zijn ook bedoeld om burgerinitiatieven, samenkracht en verbindingen in de wijk te versterken (de opdracht aan de wijkmakelaars). En dat de PPA fractie het langer zelfstandig kunnen blijven wonen van kwetsbare groepen - een urgente problematiek - uit deze gelden wil bekostigen, past ook uitstekend binnen de wettelijke basisopdracht van de Wmo.

Voor vragen over dit onderwerp kun je contact opnemen met PPA raadslid Bert van Helvoirt, bert.ppa@gmail.com of kijk op www.ppa-sint-michielsgestel.nl.

CDA

Foto: CDA Sint-Michielsgestel

CDA over Wmo, Litserborg en de weekmarkten

Vorige week donderdag vergaderde de gemeenteraad. De Kadernota werd besproken, de opmaat naar de begroting. Veel onderwerpen passeerden de revue, CDA licht er drie uit: de Wmo, Litserborg en de weekmarkten.

Wmo
De gemeente houdt geld over op de Wmo, bijna vijf ton. Het college wil dit geld voor een deel besteden aan andere zaken. Zowel CDA als Dorpsgoed en VVD vinden echter dat het Wmo-geld gewoon aan de zorg moet worden besteed. Er is enorm veel bezuinigd en blijkbaar té veel. De drie genoemde oppositiepartijen dienden daarvoor een motie in. Helaas werd die door de coalitiepartijen niet gesteund en daardoor verworpen. Onbegrijpelijk, vindt het CDA.

Litserborg
Het CDA steunt Litserborg, het gemeenschapshuis van Den Dungen en Maaskantje, van harte. Er is kortgeleden een nieuw bestuur aangetreden dat op de goede weg is om van Litserborg de 'huiskamer' van het dorp te maken. Het kost nog wel moeite om de financiën op orde te krijgen. Het college stelde in de raadsvergadering voor om voor vier jaar een extra bijdrage te geven. Die stap vond het CDA, samen met de rest van de raad, nog wat te groot. Er moeten eerst meer concrete plannen worden opgesteld, vooral om meer inkomsten binnen te halen. Daarom is er nu alleen voor 2016 een extra bedrag toegezegd; de bijdrage voor de komende jaren is afhankelijk van de plannen die er eind dit jaar moeten liggen. Huiswerk dus voor het college en natuurlijk voor het bestuur van Litserborg. Maar het gaat de goede kant op!

Weekmarkten
Het CDA vindt de weekmarkten belangrijk voor de levendigheid van de dorpen. Dat geldt extra voor de dorpen waar nauwelijks nog winkels zijn, zoals Middelrode en Gemonde. Maar markten hebben het moeilijk. En moeten vernieuwen om te kunnen blijven bestaan. Uit Brabants onderzoek is bovendien gebleken dat veel gemeenten moeten toeleggen op de weekmarkten. Dat geldt ook voor ons; ieder jaar moet er tussen de 15 en 20 duizend euro bij. Dat kan misschien anders. In een aantal gemeenten zijn de markten verzelfstandigd en dat blijkt goed te werken. Reden voor het CDA om aan het college te vragen dat ook voor onze gemeente te onderzoeken, in overleg met de marktkooplieden. De motie kreeg ruime steun in de raad.

Opmerkingen of meer weten? Mail naar lianne@cdasintmichielsgestel.nl.

Mijn Mooi Gestel: Jan van der Krabben

Foto: Jan van der Krabben

Eén van de mooiste plekjes binnen onze gemeente is het straatje dat loopt vanaf het Raadhuisplein langs de Hervormde Kerk in Berlicum. Het roept bij mij nostalgische gevoelens op hoe het dorp er in het verleden uitzag toen de straten nog vrij waren van auto's en fietsen. Het biedt een zalige rust daar soms te vertoeven.


Aangevraagde omgevingsvergunning
20-05 Oud Laar naast nummer 6 te Berlicum
30-05 Laar 13 te Berlicum
30-05 St.Michielsstraat 19 te Sint-Michielsgestel
30-05 De Romme 17 te Berlicum
30-05 Oud Laar ong. in Berlicum
30-05 Schuurkerkpad ong. Berlicum sectie H 4698

Verleende omgevingsvergunning
30-05 N279 Noord te Berlicum
30-05 Hoogstraat 59 te Berlicum
30-05 Meanderplein 1 te Sint-Michielsgestel
30-05 De Nieuwe Ploeg 4 te Berlicum
30-05 Heikantsehoeve 76 te Berlicum
30-05 Hooidonk 13 te Den Dungen
30-05 Poeldonk 34 te Den Dungen

Verlenging van de beslistermijn
30-05 Zandstraat 38 te Sint-Michielsgestel
30-05 Raadhuisplein 16 te Berlicum
30-05 De Watersnip 17 te Sint-Michielsgestel

Ontheffing sluitingsuur
30-05 LTV de Beek, Moerschot 66 in Sint-Michielsgestel

26-05 Bekendmaking, ruimtelijke plannen
Vaststelling bestemmingsplan "Jacobskamp Den Dungen 2e herziening "

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 12 mei 2016 het bestemmingsplan "Jacobskamp Den Dungen 2e herziening" (ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan) ongewijzigd heeft vastgesteld.


Zomeravondcompetitie senioren HSV Dobbertje Onder

Berlicum - Op donderdag 2 juni start senioren Hengelsportvereniging Dobbertje Onder met de jaarlijkse zomeravondcompetitie, die in samenwerking met Eerste Berlicumse Jongere Hengelsport Vereniging Berlicum georganiseerd wordt. Er wordt gevist op donderdag 2, 9, 16, 23, 30 juni en 7, 14 en 21 juli. Het inschrijfgeld bedraagt 5,00 euro en de prijzen bestaan uit waardebonnen.

Inschrijven kan op de wedstrijddagen tot 18.00 uur. Er wordt gevist van 18.45 uur tot 21.15 uur op de Dommel bij Sterrenbosch en op de Zandvang nabij de fietsbrug in Berlicum. De eerste wedstrijd op 2 juni vindt plaats op de Dommel bij Sterrenbosch, de volgende wedstrijd op 6 juni op de Zandvang en zo gaat het om en om verder.

Bij genoeg deelnemers wordt gevist in twee sectoren. De beste zes van de acht wedstrijden tellen mee voor de uitslag. Deelnemers moeten minimaal zes wedstrijden vissen om in aanmerking te komen voor de eindrangschikking. Het hengeltype is vrij. De prijsuitreiking vind plaats op donderdag 21 juli bij Café de Driezeeg aan de Driezeeg 21 in Middelrode.


Foto: RKVV Sint-Michielsgestel

Programma KNVB Jeugdbekerfinales, 4 juni
Regio Zuid I voor de A-B-C junioren
Aanvangstijd 10:30 uur
Braakhuizen C1-Boxtel C1
Steensel B1-Brabantia B3
ReuselSport Faes Group MC1-DHV MC1

Aanvangstijd 12:45 uur
Knegselse Boys C1-Emplina C4
Acht B1-Wilhelmina Boys B2
WSD'19 MA1-SBC MA1

Aanvangstijd 15:00 uur
Boxtel A1-Nieuwkuijk A1
Casteren A1-EMK A1
NAC A1-UNA A1

RKVV Sint-Michielsgestel, Esscheweg 3,Sint-Michielsgestel, 29 mei

38 e Sixday toernooi Carnavalsvereniging "De Meute"
De gehele uitslag:
Heren: 1. Party Lafeber 2. Alpaca FC 3. Colorado Avalanche 4. De Fobussen 5. Goed zo, Bert! 6. JZV 7. Inspiratieloos 8. AH van Hamond BV
Dames: 1. PVDG 1 2. Bonky 35+ 1. Fana FC 2. De Skutters
Tiny van den Oetelaar Sportiviteitsprijs: 1. PVDG 2

Bridge Club Gemonde, 24 mei

A-lijn: 1. G vd Meerendonk – F v Roy 69,79% 2. W Broeren – J vd Heuvel 59,72% 2. M Kuipers – J Steenbakkers 59,72% 4. J en S Kastelijn 58,33% 5. T v Lieshout – G v Oirschot 57,29% 6. J Bekkers – A v Breugel 50,35% B-lijn: 1. W d Ouden – L Verhagen 62,50% 2. D v Denken – M Groenendaal 59,82% 3. D Leering – R Schevers 58,93% 4. T Dekkers – R Kapteijns 56,85% 5. A vd Helm – A Schellekens 55,95% 6. W Huijberts - B Thomassen 55,36% 6. R Prinsen – P Strik 55,36% 7. A en H v Oorschot 52,38% 8. H en J vd Loo 50,89%


Achtendertigste Sixday toernooi kent zelfde winnaars als vorig jaar

Winnaar van de Toon van Breugel wisselbokaal, Party Lafeber. Foto: CV De Meute

Sint-Michielsgestel - Bij de 38e editie van het Sixday toernooi in Sint-Michielsgestel gingen 72 teams met elkaar de strijd aan om de felbegeerde Toon van Breugel wisselbokaal.

De weersverwachtingen waren slecht, maar op een enkel regenbuitje na was het perfect weer om te voetballen. De vaste ingrediënten waren aanwezig, zoals een voetbalveld, goals, een tent met drinken en eten. Dit alles werd vergezeld van gezellige muziek. De drei dorfer muzikanten mochten beginnen, gevolgd door de top 40 formatie Anderkovver.

Winnaar van de best off Sixday ladies, Partij van de Gootsteen 1. Foto: CV De Meute
De winnaar van de 35+ poule: Fana FC. Foto: CV De Meute

Na het spelen van 252 mini wedstrijdjes werden de finalisten bekend. Zij gingen door naar de finale poule. In de poule van de dames en 35+ speelden de nummers 1 en 2 tegen elkaar om daar uit te maken wie de winnaar zou worden. De damesfinale ging tussen Bonky en Partij van de Gootsteen 1. Dit laatste team won net als vorig jaar het toernooi. De finale in de 35+ poule ging tussen twee teams die elkaar eigenlijk door en kennen, te weten Fana FC en de Skutters. De winnaar van vorig jaar, Fana FC, won ook deze keer. Nadat er door de andere ploegen werd geloot voor de kruisfinales volgde sportief voetbal en kwam uiteindelijk Party Lafeber als winnaar uit de bus. Ook dit team won vorig jaar ook al.

Organiserende partij CV De Meute kijkt terug op een geslaagd toernooi. "Onze dank gaat uit naar Toon van Breugel, die jaren lang al de wisselbokaal schenkt", laat de organisatie weten.


8 / 8

I C O E N M L D K I N D E R E N
T O E M E N E L L A B T E O V E
O O N E R E S I N A G R O N E R
W A T E R P I S T O L E N E N E
M C O L U M N H A A T Q E L E D
N A A B S I N R E D N I H E M U
N E S T E L K M O S N O Z P E O
X O E L E D E A L O O H C S N U
W A T E R B A L L O N N E N T G
T H C A J N E T N E L A T E E T
R O N D H A N G E N N U E T N L
N E D N E I R V E R V E L I N G
M U A A E S Q K R E W S I U H I
J Z R E B U P O O C S O I B W A
I O O N R E O T L A B T E O V A
B O O T C A M P N E L L I H C S

30 mei-3 juni

De Anjeractie staat weer voor de deur
Berlicum, Middelrode, Den Dungen, Sint-Michielsgestel

Donderdag 2 juni

Inloopochtend Historische Vereniging Berlicum Middelrode (HVBM)
09.30 uur, De Moerkoal, Driezeeg 20, Middelrode

Zomeravondcompetitie senioren HSV Dobbertje Onder
18.45 uur, Dommel Sterrenbosch en Zandvang nabij Fietsbrug, Berlicum

Vrijdag 3 juni

Elde Gala Festival komt eraan!
19.00 uur, Vertrek vanaf evenemententerrein De Steeg, Schijndel

Filmhuis Litserborg draait 'La Famille Bélier''
20.00 uur, Litserborg, Litserstraat 2, Den Dungen

Zaterdag 4 juni

Spiritueel centrum Benedicta organiseert inspiratiebeurs
10.00 uur, Benedicta, Zegenwerp 1b, Sint-Michielsgestel

KNVB Jeugdbekerfinaleszaterdag
10.30 uur, RKVV, Esscheweg 3,Sint-Michielsgestel

Ga mee zoeken naar bloemen in de natuur
14.00 uur, Haanwijk 4A, Sint-Michielsgestel

Eucharistieviering met de Jacobsingers
18.30 uur, Kerk H. Jacobus de Meerdere, H. Hartplein 1, Den Dungen

35 jaar Ovation Live Music!
20.15 uur, De Driezeeg, Driezeeg 21, Middelrode

5-8 juni

Dungense Kermis
Bosscheweg tussen de Korte Donksestraat en de Litserstraat, Den Dungen

Zondag 5 juni

Expositie bij Atelier De Hooimijt in Berlicum
12.00 uur, Milrooijseweg 24, Berlicum

Hebbes Theaterkids treden op!
13.30 uur, Hebbes Theater, Loopstraat 2, Gemonde

Dansmiddag 'De Sfeer van Weleer'
14.00 uur, Ontmoetingscentrum De Litserborg, Litserstraat 2, Den Dungen

Pianist Jan Vayne is meester in improviseren
14.30 uur, Den Durpsherd, Kerkwijk 61, Berlicum

Matineeconcert Avondorkest Sint Michael
14.30 uur, Kiosk, Kleine Ruwenberg, Sint-Michielsgestel

Hebbes Theaterkids treden op!
15.30 uur, Hebbes Theater, Loopstraat 2, Gemonde

Maandag 6 juni

Prijskaarten rikken en jokeren
13.30 uur, De Huif, Hortensiastraat 2, Sint-Michielsgestel

Start gratis proefles Muziekschool Médèz
15.30 uur, BSO De Berenburcht, Bunzinghage 24, Berlicum

Dinsdag 7 juni

Inloopochtend Heemkundekring De Plaets
09.00 uur, Den Durpsherd, Kerkwijk 61, Berlicum

Vrije zomerdrives bij de Berlicumse Bridgeclub BBC
19.00 uur, Herberg De Gouden Leeuw, Hoogstraat 64, Berlicum

Bridge Club Seldensate
20.00 uur, Den Durpsherd, Theaterzaal, Kerkwijk 61, Berlicum

Woensdag 8 juni

Buitenspeeldag in de Hazenakkers
10.00 uur, Speeltuin wijk Hazenakkers, Sint-Michielsgestel

Seniorenwandeling Natuurgroep Gestel
10.00 uur, Parkeerplaats van zwembad Zegenwerp, Esscheweg 5, Sint-Michielsgestel

Dorpstafel Gemonde
10.00 uur, De Kei, Sint Lambertusweg 101, Gemonde

Grootse afsluiting kermis met Baby Blue, Gerlof Trommelen & Dungense B.O.B
20.30 uur, Boer Goossens, Heilig Hartplein 2, Den Dungen

Donderdag 9 juni

Inloopochtend Historische Vereniging Berlicum Middelrode (HVBM)
09.30 uur, De Moerkoal, Driezeeg 20, Middelrode

Zomeravondcompetitie senioren HSV Dobbertje Onder
18.45 uur, Dommel Sterrenbosch en Zandvang nabij Fietsbrug, Berlicum

Vrijdag 10 juni

Komedie "Een rits te ver", gespeeld door Toneelvereniging OK
20.00 uur, De Huif, Dorpsstraat 30, Gemonde

Zaterdag 11 juni

Komedie "Een rits te ver", gespeeld door Toneelvereniging OK
20.00 uur, De Huif, Dorpsstraat 30, Gemonde

Zondag 12 juni

Braderie Maaskantje
10.00 uur, St. Jacobusstraat & Maaskantje

Berlicumse groep " 't Kumt Vaneiges" treedt op tijdens Brabants Dialectenfestival"
12.00 uur, Centrum, Lieshout

teun
toemen
column
puber
huiswerk
school
verveling
buitenspelen
vrienden
rondhangen
voetballen
kletsen
chillen
kinderen
ouderen
saai
bioscoop
waterballonnen
waterpistolen
evenementen
organiseren
bootcamp
hindernisbaan
voetbaltoernooi
talentenjacht